Return to 2018

20180804 Pécs, Triatlon Utánpótlás OB, Váltó OB

A klub idei legfontosabb versenyén jártunk Pécsen, ahol a Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokságot rendezték szombaton, míg vasárnap ugyanitt a Triatlon Váltó Országos Bajnokságot. Elmondhatjuk, hogy az új helyszín jól vizsgázott, szép pályán, profi szervezés mellett folytak a versenyek.

Klubunk versenyzői szinte kivétel nélkül felsorakoztak a korcsoportonkénti rajtoknál. A legfiatalabbak ugrottak elsőként vízbe, már reggel 9-kor, míg a szenior férfi mezőny este fél 6-kor kezdte meg küzdelmeit.

Boros Nagy Lili, Németh Noémi illetve Pápai Balázs és Botka Anikó folytatta idei jó szereplését, mind a négyen picivel maradtak le a dobogóról.

A nagy meleg és természetesen a sportágra jellemző fizikai és technikai kihívások próbára tették a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Örömünkre szolgál azonban, hogy a közel ezer fős nevezők között megállták helyüket a martfűi sportolók, s az eredményhirdetéskor sok nagy város klubjai mellett gyakran elhangzott a Martfűi Úszó és Triatlon Klub neve is.

Szombaton kétszer is, hisz a Németh Noémi, Forgács Korinna, Deák Dorina alkotta újonc csapat és a Csüllög Marcell, Pápai Péter, Bakó Ferenc összeállítású gyermek csapat is ezüstérmet szerzett.

Eredményeink az első napról:

Újonc 1

Boros Nagy Lili 4. Gáspár Kata 18.

Újonc 2

Danku Botond 34. Takács Zalán 70.

Németh Noémi 4. Forgács Korinna 12. Deák Dorina 14. Haller Noémi 46.

Gyermek

Csüllög Marcell 10. Pápai Péter 16. Bakó Ferenc 17. Gáspár Barnabás 40. Kiss Ádám 69.

Deák Boglárka 21. Laczkó Enikő 36. Bácsmegi Laura 42.

Serdülő

Pápai Balázs 5. Tóth Zalán 14.

Kiss Anna 16. Hevesi Eszter 22.

Ifi Hornyák Döme 7.

Junior Botka Anikó 5. Laczkó Szabina 6. Laczkó Rozina 9. Bányai Eszter 13.

Szenior Fekete Szilveszter 14. Danku László 21.

 

Vasárnap egy csodálatos hangulatú váltó OB került megrendezésre. Ebben a műfajban hárman alkotnak egy csapatot, s egymás után teljesítve a teljes távot váltják egymást. Nagyszerű érzés figyelni, mennyire hajtanak egymásért a versenyzők. Meg is lett az eredménye a sok erőfeszítésnek, hiszen aranyérmet szerzett a Csüllög Marcell, Bakó Ferenc és Pápai Péter trió, ezüstérmet akasztottak Botka Anikó, Laczkó Szabina, Laczkó Rozina nyakába, s bronzérmes lett a Deák Dorina, Németh Noémi és Forgács Korinna alkotta csapat. Második helyen érkezett célba a Kiss Anna, Hevesi Eszter és Deák Boglárka összeállítású csapatunk is, de sajnos egy technikai hiba miatt időbüntetést kaptak, így a hivatalos eredménylistában csak negyedikként vannak rangsorolva. Nekünk ezüstérmes csapat vagytok.

További eredmények:

Gyermek fiú csapat – Danku Botond, Kiss Ádám, Gáspár Barnabás 12.

Gyermek lány cspat – Bácsmegi Laura, Laczkó Enikő, Haller Noémi  12.

Serdülő fiú csapat – Pápai Balázs, Tóth Zalán, Hevesi Vajk 5.

Junior fiú csapat – Hornyák Döme, Kovács Levente, Torák Levente 9.

Szenior férfi csapat – Fekete Szilveszter, Botka Tibor, Laczkó István 7.

 

Gratulálunk minden versenyzőnek s köszönjük a segítséget a szülőknek.