Return to 2019

20190714 Tiszaújváros Junior Európa Kupa

Tiszaújváros, szombat, Triatlon Junior Europa Kupa. Öt versenyzőnk állt ma rajthoz a városi dísz tó pontonján. A nők kettő, a férfiak három futamban harcoltak a vasárnapi döntőbe kerülésért. Kiss Anna és Pápai Balázs, ifi versenyzőink, először próbálkozhattak az idösebb korosztály mezőnyében. Mindketten fantasztikus teljesítményt nyújtottak, sok juniort megelőztek, pozitív attitűddel, mosollyal jöttek le a pályáról. Pedig az időjárás nem fogadta kegyeibe a mai résztvevőket, hisz menet közben hatalmas jégeső, zivatar csapott le ránk. Balázs 18. Anna 24. lett, így nem jutottak be a döntőbe, de rengeteg tapasztalatot szereztek.
Botka Anikónak, Laczkó Rozinának és Hornyák Dömének is jutott az égi áldásból, rendesen. Dömének sajnos nem is hozott szerencsét, hisz a kerékpáron, vezető pozícióból, kicsúszott, s nem tudta folytatni a versenyt. Szerencsére a röntgen törést nem mutatott, de még így is heteket kell kihagynia.
Botka Anikó hozta remek formáját s biztos helyen, futamában negyedikként jutott a vasárnapi fináléba, míg Rozina ügyesen versenyzett, s 26. lett.
Vasárnap tehát folytatjuk Anikóval, illetve az Utánpótlás Gálára bejutott versenyzőinkkel: Tóth Zalánnal, Németh Noémivel, Csüllög Marcival.

A vasárnapi Junior Európa Kupa döntőjében Botka Anikó állhatott rajthoz, ahol 13 nemzet 31női versenyzője küzdött egymással és az újból leszakadó esővel. Anikó nagyszerű úszás után 5. helyen kezdhette meg a kerékpárt. Sajnos a csúszós körforgalomban többedmagával kicsúszott, időt és több helyezést veszitve, nagy elszántsággal folytatta a versenyt. Sikerült egy bolyra visszazárkózni, majd a futáson több versenyzőt megelőzve végül a 14. helyen zárt, harmadik legjobb magyarként.
A juniorokat megelőzte a gyermek és serdülő Utánpótlás Gála versenye. Ide az eddigi ranglista helyezések alapján hívják meg az ország 16-16 legjobbját. A gyermekeknél Németh Noémi a 14. helyen végzett. Jövőre, nagyobb rutinnal Tiszy visszavár!
A serdülők között két fiunkért izgulhattunk. Tóth Zalán és Csüllög Marcell vagányul, már-már profi módon versenyzett. Talán csak a kerékpárban maradt néhány watt, de mindketten remek futással kompenzáltak. Zalán egészen a 4. helyig szaladt, míg Marci végül 14. lett.